2021-04-10 06:28:04• hírek • Blikk.hu

Gyászol a sportvilág: megható sorokkal búcsúztak Igaly Diánától

Mint ahogy azt a Blikk is megírta: néhány napja a Magyar Sportlövők Szövetsége közölte, hogy elővigyázatosságból kórházba került Igaly Diána, aki 2004-ben, az athéni olimpián nyert aranyérmet. Pénteken érkezett a tragikus hír, hogy Igaly Diána néhány nappal a kórházba kerülése után elhunyt.

Halálának hírét Sinka László, a magyar szövetség főtitkára erősítette meg pénteken reggel az MTI-nek. "Egy igazi bajnok, egy legenda ment el" - mondta az MTI-nek Sinka László, akit péntek délelőtt több százan kerestek már telefonon, üzenetben, hogy részvétet nyilvánítsanak. - "Dia halála, mondhatom, megroppantotta a sportlövő-, sőt, az egész sporttársadalmat. Varázslatos ember volt, s nem csupán nagy bajnok, hanem egy szeretni való ember, akivel elég volt néhány percet beszélnie bárkinek, hogy érezze a jóságát." A főtitkár elmondta, hogy Igaly Diána hosszú hetekig küzdött, de végül a vírust nem tudta legyőzni.


"Január legvégén, a születésnapján még boldogan, mosolygósan beszéltünk telefonon, néhány hét után pedig ez történt. Ez a vírus kegyetlen és kiszámíthatatlan, borzasztó" - jegyezte meg a sportvezető, hozzátéve, hogy reméli, minél többen kérik majd az oltást, mert szerinte csak így lehet legyőzni a járványt.


Igaly Diána halála a sportvilágot is megrázta. Csisztu Zsuzsa közösségi oldalán búcsúzott a sportolótól: Istenem! Zsibbasztóan fájdalmas a hír, szinte hihetetlen! Ott voltam, láttam, VELED örültem és egy egész ország ugyanezt tette a csodás athéni győzelmed után, drága Igaly Dia, drága bajnoknő! Isten Veled! Örökre velünk marad a mosolyod és a csodás sportemberi nagyságod! Őszinte részvétem az egész családnak! 


Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász is szomorú sorokkal emlékezett meg sportolótársáról. Hiányozni fog a mosoly és az állandó vidámság!!! A Peking klub idején ismerhettem meg jobban és az a személyiség amivel Ő rendelkezett csodálatra méltó volt! Olimpiai bajnokként, mindig kedvesen és lelkesen segített nekünk kezdő rutintalan versenyzőknek!!! Tisztelettel és köszönettel gondolok vissza Rád!!!- olvasható Instagram-oldalán.


Az olimpiai bajnokról Hosszú Katinka, Kucsera Gábor is megemlékezett instagram történetükben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: